Ville Kartaslammi Uuden ajan poliittinen päättäjä!

Totuuden jälkeinen aika

Viime aikoina on ollut paljon puhetta totuudesta, vihapuheesta ja mielipiteiden sensuroinnista. On nähtävissä valtava vastakkainasettelu, joka tulee kiihtymään. Eriarvoistuminen, omassa kuplassa eläminen ja päättäjien vieraantuminen omasta kansastaan on nähtävissä yhä paremmin niille, jotka seuraavat aikaansa. Orwellimainen yhteiskunta tekee tuloaan, väärät mielipiteet vaimennetaan, vastustajat leimataan yhteiskunnan hylkiöksi ja eristetään yhteiskunnasta sanan säilällä, mutta myös muilla tavoin.

Suomen valtion taholta asti Opetus- ja kulttuuriministeriön kampanja ”Sitoudun torjumaan vihapuhetta” on valtaisa taistelu vihapuhetta vastaan verovaroillamme. Tämä on valtaapitävien suuri sumutus ja aivopesu, jonka tarkoitus on sumentaa ihmisten käsitystä, puhetta ja ajatuksia todellisista ongelmista, kuten valtavasta työttömyydestä, maahanmuuton ongelmista ja eriarvoistumisesta. Asioista ei saa enää ministerin mielestä puhua niiden omilla nimillä. Tämän takia moni valtaapitävä pitääkin kenttäkierroksia ihmisten keskuudessa kamalana, kun he kuulevat silloin kansojen syvien rivien oikeita ajatuksia. Nehän pitää vaientaa! Eihän sitä voi sallia, että kansa ajattelisi itse.

Markku Jokisipilän ansiokas kirjoitus: ”Valhetta on kaikki laulut maan” Turun Sanomissa 4.10.2017 on saanut suurta huomiota osakseen nimenomaan vihapuhetermin käytöstä. Se on saanut välittömän vastahyökkäyksen Uusi Suomi verkkolehden päätoimittaja Markku Huuskon taholta 4.10.2017 Puheenvuoron kirjoituksessaan ”Vihapuhe on totta, Markku Jokisipilä”, joka puolustelee epämääräisen termin olemassaoloa tunteisiin vetoavalla paatoksella ja syyllistyy juuri niihin Orwellimaisiin keinoihin, jolla hallitaan Suomen mediatilaa ja harhautetaan lukujaa. Kuten Jokisipilä kertoo: vihapuhe termiä ei löydy Suomen lainsäädännöstä, joten tällä tavoin tuomioista, joissa perusteluna on vihapuhe, tulee poliittisia lyömäaseita. Se rapauttaa uskoa puolueettomaan oikeuslaitokseen ja vallan kolmijako-oppiin.

Valtaapitäviä pitää ja saa arvostella lujastikin. Se ei ole vihapuhetta. Nyt yritetään sumuttaa tavallista lukijaa pitämään oikeat uhkaukset, henkeen ja terveyteen kohdistuvat uhkaukset samantasoisina kuin sanalliset kommentit ja vasta-argumentointi. Tämä tietysti tuntuu epämukavalta valtaapitävien mielestä, kun heitä kaikessa erinomaisuudessaan arvostellaan ja siksi sitä luonnollisesti yritetään vaimentaa leimaamalla heidät.

Kaikkien meidän on aika ajatella, kuka hyötyy tällaisesta Orwellimaisesta yhteiskunnasta ja miksi sen annetaan kehittyä koko ajan? Vastakkainasettelun kärjistyminen on aina johtanut äärimmäisiin tekoihin, kuten sata vuotta sitten kävi. Ihmiset elävät niin eri todellisuuksissa, että sen ratkaisemiseksi ei ole muuta vaihtoehtoa kuin sisällissota. Toivottavasti siihen asti ei tarvitse mennä.  Yhtenäiskulttuuri on kadonnut Suomesta ja se on erittäin vaarallinen kehityssuunta. Tosiasia on, että Eurooppa on 2020- ja 2030-luvuilla yhä pahenevissa sisäisissä riidoissa oman kansansa välillä ja massiivisen väestönvaihdon kohteena, joka synnyttää lisää ”vihapuhetta” puolin ja toisin. On aika herätä ja puhua asioista totta niiden oikeilla nimillä ja tehdä sen mukaisia päätöksiä.

Ville Kartaslammi, kaupunginvaltuutettu PS

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Juha Hämäläinen

Perinteisen yhtenäiskulttuurin nopea pakotettu murtaminen on hyvin riskialtis projekti, jonka läpivientiä ei maamme johto näe minään ongelmana itsensä kannalta. Muu heitä ei kiinnosta.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"Meille tuttu aihe, joilla kykyä omaan ajatteluun."

Sen sijaan me, jotka emme kykene omaan ajatteluun, joudumme turvautumaan siihen, mitä olemme mediasta lukeneet.

En voi muuta sanoa kuin että kyllä tässä maassa on niin paljon mälsää!!

Kaiken maailman eriväriset tulee silmille hyppimään. Ei tarttis niin tehdä. Kyllä tässä ollaan maailmaa nähty ittekkin... Ja on sitä ollut ennekin nuijasotia tässä maassa...

Simo Salminen - Rotestilaulu

Juha Hämäläinen

Ilmiö on todellakin ollut häikäisevän räikeä. Sitä vastaan pitää taistella ja unohtaa suomalaiselle tyypillinen sovinnaisuus ja auktoriteettiusko. Niiden kanssa leikkiessä meille käy todella huonosti kuten hyvin esititkin.

Moni kansalainen Suomessa on paremmin koulutettu, enemmän maailmaa nähnyt ja älykkäämpi kuin häntä johtavan valtaeliitin jäsenet. Siksi omia perusteltuja näkemyksiään ei tarvitse yhtään pitää vakan alla leimautumisen pelosta.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

”Sitoudun torjumaan työttömyyttä”
Tuollaista kampanjaa ei taida olla käynnissä? Jos olisi ja työttömyydelle saataisiin nollatoleranssi, monellakaan ei olisi aikaa vihapuheille eikä niiden kyttäämisellekään.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Hyvä blogi, jonka asioista olen pitkälti samaa mieltä.

Mutta tämä suuntaus on ilmeisesti katsottava loppuun. Jos Keskusta ei jostain käsittämättömästä syystä herää.

Toimituksen poiminnat