Ville Kartaslammi Uuden ajan poliittinen päättäjä!

Ikaalisten Kauppaoppilaitoksen puolesta!

  • Ikaalisten Kauppaoppilaitoksen puolesta!

Viime aikoina ilmi tulleiden tietojen valossa näyttää siltä, että Saskyn johto haluaa siirtää lähitulevaisuudessa merkonomiopinnot Tampereen Ratinan kauppakeskukseen Ikaalisten kauppaoppilaitoksesta. Tämä olisi valtava menetys Ikaalisille ja kuoleman suudelma koko kaupungille. Jos opiskelijat viedään vallan pois Ikaalisista, ei tänne jää jäljelle juuri mitään. Opiskelijat tuovat elinvoimaa ja antavat sielun Ikaalisille. Opiskelijat tuovat kaivattua vireyttä kaupunkiin. Heille pitää järjestää myös iltatekemistä tänne, jotta he viihtyisivät täällä.

Ikaalisten ei pidä pääomittaa Saskyä ollenkaan, jopa vaaditulla 1,5 miljoonan euron summalla, kun meiltä aiotaan todennäköisesti viedä koulutuskin pois. Saskyn toimivan johdon pitäisi tietää, että kuntayhtymä, jonka 3. suurin omistaja Ikaalinen on, ei voi mennä käytännössä konkurssiin tai joutua maksukyvyttömäksi mitenkään. Ikaalinen takaa osaltaan koulutuksen jatkumisen kuntamme alueella. On siis perusteltua rakentaa uusi kampus tai korjata vanha talo, merkonomi ja datanomiopintoja varten. On elettävä ajan mukana koulutusohjelmia mietittäessä. Uusia ajanmukaisia koulutusohjelmia voisivat olla esimerkiksi ohjelmointi, peliala, taloushallinnon koulutus ja kansainväliset merkonomiopinnot tukevalla kielipohjalla höystettynä.

On tosissaan alettava miettiä sellaista vaihtoehtoa, että palveleeko Sasky enää tarkoitustansa, kun se ei aja Ikaalisten etua kauppaoppilaitoksen kannalta? Ikaalinen voisi irrottautua Saskystä ja sen johdosta. Ikaalisten edustajat ovat olleet Saskyn hallinnossa lähinnä kahvinjuojia, eikä kukaan ole uskaltanut pistää älyttömyyttä vastaan ja tuoda Ikaalisten etua julki. Ikaalinen ja naapurikunnat voisivat itse järjestää itse koko 2. asteen koulutuksen, jolloin vahingollisimmat visiot eivät toteutuisi osaltamme. On käsittämätöntä, että asiaa on ylipäätään salailtu, eikä asian kaikkia puolia ole kerrottu julkisuuteen. Tämä taas kertoo osaltaan päätöksentekokulttuurista, jossa oma henkilökohtainen menestys ja vallanhimo menevät alueellisen ja Ikaalisten edun edelle. Ja tähän koiran hommaan on Ikaalislaisetkin päättäjät suostuneet.

Olen viimeiseen asti Ikaalisten asialla ja haluan, että Ikaalisten kauppaoppilaitos säilytetään Ikaalisissa! Kauppaoppilaitosta ei saa sekoittaa Ikatan toimintaan, koska näillä kahdella koululla on hyvin erilainen brändi ja yhteiskunnallinen tehtävä. Molemmilla on oma tarkoituksensa, jonka mukaan opiskelijat valitsevat opinahjonsa. Kehotan jokaista Ikaalislaista ilmaisemaan tukensa Ikaalisten kauppaoppilaitokselle.

Ville Kartaslammi, kaupunginvaltuutettu ja tarkastuslautakunnan puheenjohtaja, PS

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat