Ville Kartaslammi Uuden ajan poliittinen päättäjä!

Tulevaisuuden Ikaalinen

  • Ikaalisten kyltti
    Ikaalisten kyltti

Hei! Olen Ville Kartaslammi, 29 -vuotias ja Kilvakkalasta kotoisin. Olen ensimmäisen kauden kaupunginvaltuutettu ja tarkastuslautakunnan jäsen. Työhistoriani koostuu pääasiassa metsäteollisuudessa asiakaspalvelu- ja logistiikkatehtävissä sekä pankki- ja vakuutuspuolella. Tällä hetkellä opiskelen Helsingissä ekonomiksi. Koulutukseltani olen liiketalouden tradenomi ja lukion olen käynyt Ikaalisissa 2008. Perheeseeni kuuluvat vanhemmat ja lemmikit. Asun lapsuudenkotonani ja pidän Ikaalisista hyvänä paikkana elää ja olla.

Ikaalisilla on hieno historia takanaan. Haluan nähdä sillä myös menestyvän tulevaisuuden. Se saadaan aikaan yhteisillä ponnistuksilla ja uusien työpaikkojen luomisella kaupunkiimme. Julkinen palveluntuotanto on erittäin hyvässä kunnossa uusittujen rakennusten vuoksi: terveyskeskuksen, päiväkodin, yhteiskoulun ja lukion, sekä tulevan keskustan alakoulun ja paloaseman kannalta. Seuraavana vuorossa on liikuntahallin saneeraus ja uusi paloasema. Uusia asuintalojakin on Ikaalisiin tulossa. Ilmassa on myönteistä kehityksen henkeä. Tätä pöhinää on hyvä jatkaa tulevalla valtuustokaudella hankkimalla lisää elinvoimaa ja asukkaita Ikaalisiin.

Täytyy olla tyytyväinen, että meillä on ajanmukaiset julkiset palvelut olemassa niin kiinteistöjen kuin toiminnan kannalta. Ikaalinen on rakentanut koko 2000-luvun vilkkaasti ja tämä näkyy hyvin katukuvassa. Ikaalinen haluaa pysyä elinvoimaisena ja siihen on laaja tuki koko valtuustolta. Toimintaa on kehitetty menneellä valtuustokaudella paljon vastaavaan tämän päivän haasteisiin ja tulosta on syntynyt. Positiivista palautetta palveluiden toimivuudesta on tullut runsaasti ja ajanmukaiset tilaat kannustavat kuntalaisia käyttämään palveluita.

Haluan nähdä Ikaalisen menestyvänä ja viihtyisänä asuinpaikkana myös tulevaisuudessa. Liikenneyhteydet ovat kehittyneet uuden Hämeenkyrön ohitustien myötä ja matka Tampereella käy päivässä noin 20 minuuttia nopeammin, vuositasolla ajallisesti saadaan noin 3 vuorokauden säästö. Se on merkittävää niin inhimillisesti kuin taloudellisestikin ja lisää Ikaalisten vetovoimaisuutta.

Keskusteluun täytyy nostaa myös isommassa mittakaavassa oman rautatieaseman saaminen Itä-Ikaalisiin. Näen tämän ehdottomana edellytyksenä tulevaisuuden menestykselle. Päättäjien on alettava ajamaan lujasti Ikaalisten etua ja saatava rautatiehen koukkaus Ikaalisten puolelle, mihin asema voitaisiin sijoittaa. Tähän ympärille voidaan kaavoittaa uusi asuinalue, joka palvelisi hyvin työmatkaliikennettä Tampereelle ja Seinäjoelle päin. Olen myös sitä mieltä, että tänä päivänä ei ole teknisesti mahdotonta rakentaa Kyrösjärven yli toimivaa siltaa, vaan se on enemmänkin poliittinen tahdosta kiinni. Tätäkin asiaa pitää voimakkaasti ajaa maakunnallisesti ja valtion taholla.

Halutessamme kehittää Ikaalista oikeasti vastaamaan tulevaisuuden tarpeisiin, liikenneyhteyksiin satsaaminen on kauaskantoinen ja ainoa oikea ratkaisu. Itä-Ikaalisten alue sopisi rautatieyhteyden vuoksi myös hyvin teollisuusalueeksi ja sinne voisi sijoittaa palveluita, jotka hyötyisivät uudesta infrastruktuurista. Olen nämä asiat jo monta kertaa valtuustokaudella esittänyt ja niille on suurin osa nauranut. Minua ei naura, vaan olen erittäin vakavissani. On teidän äänestäjien tehtävä päättää kuka tai ketkä edustavat Ikaalisissa tulevaisuutta ja kenellä on ideoita pitää kaupunkimme elinvoimaisena. Toivon, että pystytte ajattelemaan vuosikymmenten aikajänteellä asioita Ikaalisten parhaaksi.

Seuraavalla valtuustokaudella asioita, joita pitää Ikaalisissa muuttaa ovat hankintojen kilpailutus, jossa uusi laki mahdollistaa alueellisen suosimisen laadullisilla kriteereillä. Hankinnat pitää tehdä läpinäkyväksi. Lähiruoan osuuden kasvattaminen ja laadukkaaseen ruokahuoltoon satsaaminen. Elinkeinopolitiikassa pitää saada aikaan muutos. Nykytilanteessa luottamusta ei ole suhmurointien ja laittomuuksien johdosta. Elinkeinoyhtiö pitää uudelleenorganisoida ja henkilöitä vaihtaa. Luottamus yrittäjien, elinkeinoyhtiön ja kaupungin välillä on palautettava. Mielestäni tämä hoituisi laittamalla poliitikot pois päättämästä elinkeinoyhtiön asioista ja valitsemalla sinne oikeita hallitusammattilaisia. Toivolansaaren pitäminen kaupungin kultarantana on pidettävä kiinni. Leirintäaluetta on kehitettävä yrittäjävetoisesti ja luotava edellytykset myös tulevaisuudessa vanhusten hoidolle Toivolansaaressa.

Olen käytettävissänne seuraavallekin kaudelle, jos niin päätätte!

Ville Kartaslammi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat